Hvor meget koster et forbrugslån?

Ikke for meget og ikke for lidt - svar på almene spørgsmål

Der er så mange forbrugslån at vælge mellem online, at det kan blive svært a vælge. Hvordan finder man egentlig det billigste – og hvad koster et forbrugslån online? Det får du svaret på her. 

Sammenlign for at finde det billigste lån 

Hvis du gerne vil finde det billigste forbrugslån, er det en god ide at sammenligne. Når man sammenligner flere lån, har man nemlig det bedste udgangspunkt, for at kunne se hvad de forskellige lån koster og hvad der er det billigste.  

Det er nemt at sammenligne lån. Du kan finde en samleside for lån, der du nemt kan sammenligne flere lån og få et overblik over hvad der er det billigste, men du kan også selv gå ind at kigge på hjemmesiderne til de banker og lånesteder, som du synes er interessante.  

Når du sammenligner, skal du kigge på, hvor meget lånet rent faktisk koster i årlige omkostninger. Det gør du ved at sammenligne det tal der hedder ÅOP. På den måde, kan du hurtigt se hvad lånet vil koste dig, ud over lånebeløbet i sig selv. Det er jo ingen pointe i at betale for meget for et lån, men det er også vigtigt at du vælger en leverandør der er tryg og sikker og som er til at stole på.  

Derfor skal troværdighed også være en del af overvejelserne, når du skal vælge hvilket lån du gerne vil underskrive en låneaftale med.  

Brug låneberegner og se hvor meget det koster   

Crediteus.dk har en smart låneberegner, så du nemt kan se præcis hvor meget det koster at låne den sum du ønsker. Hvad et forbrugslån koster, kommer nemlig an på, hvor meget du vil låne og over hvor lang tid. Da er en låneberegner et godt værktøj, fordi du får muligheden til at undersøge omkostningerne helt konkret, inden du låner.  

Lån uden sikkerhed, altså lån som du ikke skal stille sikkerhed for når du låner penge, er tit lidt dyrere end det et lån i banken er. Det er noget du skal tage med i overvejelserne, når du skal tage et lån. Til gengæld behøver du ikke at fortælle til nogen, hvad du vil bruge lånet til.  

Lån ansvarligt 

Det er altid en god ide at overveje grundigt om du har brug for at låne penge inden du låner. Har du mulighed for at finansiere det du skal bruge dit lån til på andre måder? Har du råd til at betale ned det lån du ansøger om? Det er vigtigt at tage stilling til, inden du låner. Du skal også være sikker på at du opfylder alle de lånebetingelser og vilkår, der kræves, inden du ansøger. På den måde, sikrer du dig, at du ikke sætter dig selv i en uhensigtsmæssig økonomisk situation.  

Der er kommet flere regler og reguleringer af lånemarkedet det sidste år, der skal føre til at det bliver tryggere at låne, men det er vigtigt at du som forbruger også tager ansvar. Hvis du mod al formodning fortryder dit lån, har du i henhold til kreditaftaleloven 14 dages fortrydelsesfrist på dit lån.  

Skriv et svar