Hvad koster en ny bilrude?

Ikke for meget og ikke for lidt - svar på almene spørgsmål

Sjældent sker det, at man har brug for at få udskiftet sin bilrude – men til tider kan heldet løbe ud, og du bliver mødt af et stenslag mod bilruden, som gør, at bilruden skal skiftes.

Ofte skyldes det, at stenslaget er for stort til at live repareret eller at bilruden ikke er blevet serviceret hurtigt nok. Da sker det, at skaden kan sprede sig og sørge for, at du vil blive nødsaget til at skifte hele ruden ud.

Hvis du lige har fået en stenslag, da er det en god ide at få rengjort ruden og placere et stykke gennemsigtigt tape hen over skaden. Derefter bør du sende bilen på værksted inden skaden bliver for omfattende til at den blot kan repareres.

Det kan hurtigt gå hen og blive en dyr affære, hvis du ikke behandler skaden hurtigt nok, idet autoglas ikke er billig at få udskiftet. Prisen på en ny bilrude kan variere efter bilmærke, årgang og tilgængelighed, rudetype, og ikke mindst efter din forsikring. Din forsikring har nemlig en hel del at sige om prisen på et rudeskift.

Med den rette forsikring kan du nemlig slippe for at betale en stor sjat af rudeskiftet. Hertil er grundlaget for skaden også en vigtig spiller, når det kommer til, hvor meget du skal betale.

Var skaden et uheld og uundgåeligt? Skyldes skaden hærværk? Var skaden primært din egen skyld? Alle disse spørgsmål er klare og vigtige spørgsmål, som din forsikring helt klart vil spørge ind til, når du spørger din forsikring til hjælps. Dog er det vigtigt at du uanset hvad ringer til din forsikring, når skaden er sket.

Hvis du vælger at gå udenom din forsikring og få fikset bilen på anden vis, da vil som regel få et værre tilbud end det din forsikring kan tilbyde dig. Dette skyldes primært at du i sådan en situation skal betale fuld pris på af skiftet din bilrude ud.

Som regel koster det omtrent de 4000 kroner at få skiftet en bilrude ud, men der er som sagt ikke nogen specifik pris på et bilrudeskift. Prisen kan især være højere hvis du har en nyere bil eller en veteranbil.

Da det ofte er din forsikring, som har det sidste ord, når du skal have skiftet din bilrude, da vil de som regel bestemme, hvordan og hvor det skal foregå. Husk: Din forsikring er til for at hjælpe dig, og med den rette forsikring vil du også kunne få den hjælp, som du har brug for.

Hvad koster en ny bilrude

 

Skriv et svar