Hvor meget skal man vide om CFD-handel, før man kan gå i gang?

Ikke for meget og ikke for lidt - svar på almene spørgsmål

CDF handel

De alternative investeringsformer er blevet populære, fordi både erfarne investorer og nybegyndere ønsker at supplere traditionelle investeringsformer som aktier og obligationer og udfordre sig selv på ny. Der findes en række forskellige alternativer, så den enkelte investor har altså mulighed for at vælge det alternativ, som vedkommende synes lyder mest interessant.

Hvis interessen forsvinder igen, kan man nemt sætte sig ind i en ny investeringsform og prøve kræfter med den. Ved at forsøge sig lidt frem vil der altså være gode muligheder for, at man vil kunne finde lige den alternative investeringsform, som matcher både evne og interesse.

Hvad er CFD-handel?

Gennem CFD-handel får man som investor mulighed for at investere i et selvvalgt aktiv, som sker ved at man indgår i en kontrakt med en mægler i stedet for selv at købe aktivet. CFD’er står for ”differencekontrakter”, som kommer af, at man som henholdsvis handler og mægler aftaler at skabe de samme markedsvilkår.

Når positionen er lukket, vil de to parter udligne forskellen mellem sig, og på den måde får de begge mulighed for at få fortjeneste på kursbevægelser uden at indgå et egentligt ejerskab af det underliggende aktiv.

Afkast og risiko

Nogle spørger måske sig selv – ”hvor meget får jeg udbetalt, når jeg laver en CFD-handel?”. Som det generelt gælder for investering, vil der være mange ting, som spiller ind og afgør, hvor stort et afkast man kan få. Derudover er der naturligvis en risiko forbundet med CFD-handel, og derfor er det heller ikke garanteret, at du får noget udbetalt, når CFD-handlen er afsluttet.

Hvis du får afkast på din CFD-handel, vil afkastet afhænge af parametre såsom gearing, investeringsbeløb og lang eller kort position. Dette vil give god mening og være ganske ligestil, så snart du selv har prøvet dig ad med at lave din første handel. I opstarten kan det være en god idé at investere et beskedent beløb for at sikre, at man har forstået investeringsformen rigtigt.

Den rette research

Når man investerer, og der er penge forbundet, vil det altid være bedst at sikre sig en god baggrundsviden, inden man går i gang. Et godt sted at starte sin research er hos sin foretrukne platform her, hvor man hurtigt vil få blik for, hvordan CFD-handel fungerer, og hvordan man skal handle. En god og velovervejet handelsstrategi har desuden heller aldrig været til at tage fejl af.

 

Skriv et svar