Hvor meget koster et tandimplantat?

Ikke for meget og ikke for lidt - svar på almene spørgsmål

Hvis man skal have et tandimplantat, kan det være meget forvirrende at finde ud af, hvad det egentligt koster. Her skal vi kigge lidt nærmere på, hvad du må ud med for et tandimplantat, og om det er muligt at finde det til en overkommelig pris.  

Hvad er et tandimplantat? 

Et tandimplantat er et implantat, der skal erstatte en tand. Hvis du mangler en eller flere tænder, kan det blive aktuelt at få sat et tandimplantat ind. Et tandimplantat består af tre dele – en skrue, som bliver opereret ind under selve operationen, en krone, og en forbindelse mellem skruen og kronen. Kronen ligner dine andre tænder, og det er den du tygger med. Det er ikke altid tandimplantater er den bedste eller rigtige løsning, men derfor bliver der også gennemført en grundig undersøgelse, inden du får dit implantat eller dine implantater opereret ind. Der bliver blandt andet taget et røntgenbillede, af det område, hvor du skal få sat et implantat ind. Det er for eksempel meget vigtigt, at kvaliteten på kæbeknoglen er god nok, til at skrue et implantat ind.  

Man skal også tage højde for tilstande som diabetes, cancer, rygning og knogleskørhed. Man skal også have god mundhygiejne, som forudsætning for, at kunne sætte et tandimplantat ind. Lad os kigge lidt nærmere på, hvad det kan komme til at koste.  

Hvad koster tandimplantat?  

Når du skal finde tandimplantat pris er det vigtigt at huske på, at dette kan være lidt forskelligt fra tandlæge til tandlæge. Det er dog muligt at finde tandimplantater til en overkommelig pris. Som regel skal man regne med omkring 11.000 kr. for et implantat som et priseksempel, men i samme eksempel er prisen 7500-9000 kr., hvis man er medlem af sygeforsikringen Danmark. Som regel gives der også yderligere rabat, hvis man får lavet flere implantater samtidigt.  

Et tandimplantat er en investering, der kan gøre en stor forskel for dig som privatperson. Man får et velfungerende bid, og man får også rent æstetisk nogle fordele af at have et helt smil. Derfor skal man ikke undervurdere den effekt tandimplantater kan have for den enkelte. Det behøver dog ikke være så dyrt som du måske har frygtet. Det er en god ide at få en konsultation først, denne er som regel gratis, så du kan finde ud af, hvad prisen bliver i dit tilfælde, og hvad der skal til. Du kan samtidigt også diskutere, om der findes andre løsninger, der også kan være velfungerende.  

 

Skriv et svar