Hvor meget koster det at sende en pakke?

Ikke for meget og ikke for lidt - svar på almene spørgsmål

Hvor meget koster det at sende en pakke
Type  Pris (ex. moms)   Lev.tid 
Postnord brev – shop/shop (50g) 10 DKK 1-5
UPS brev– dør/dør (500g) 155 DKK 1
Postnord pakke– shop/shop (1kg) 50 DKK 1-4
DAO pakke – shop/shop (1kg) 39 DKK 1
GLS pakke – shop/shop (1kg) 45 DKK 1-2
DHL pakke – dør/dør (1kg) 165 DKK 1-2
Bring pakke – shop/shop (1kg) 42 DKK 1-2
Fedex pakke – dør/dør (1kg) 184 DKK 1-2
TNT pakke – shop/shop (1kg) 214 DKK 1-2

 

Ovenstående er pris-eksempler indhentet januar 2020

Afsendelse af pakker og fragt har længe været en jungle at navigere rundt i. Både for private, som måske kun sender 1-3 pakker om året, men i dén grad også for erhvervsdrivende, som ofte ikke har tid til at sætte sig ind i tingene når det kommer til fragt.

Uanset om du sender en pakke om året eller en om dagen, er det vigtigt at du tjekker op på priserne før du går på posthuset. Pakke.dk har de seneste par år hjulpet både private og virksomheder, med at sørge for at de får de bedste priser når de skal sende pakker rundt omkring i landet.

Fragtmarkedet har ændret sig markant i løbet af de seneste par år, og derfor er det også blevet sværere at gennemskue hvad det koster at sende en pakke. Hos pakke.dk har man altid haft en vision om at hjælpe private og erhvervsdrivende, med at få klaret deres fragt til den rigtige pris. Det er blandt andet en af grundene til at vi har skrevet denne artikel, så vi forhåbentlig kan hjælpe flere med at få de rigtige løsninger.

Er det dyrt at sende pakker?

Fragtpriserne har udviklet sig meget i løbet af de seneste par år. I takt med at e-handlen har meldt sig mere og mere på banen, er der kommet et øget pres på hele fragtindustrien. Det behøver dog ikke nødvendigvis være negativt for afsenderen.

For i takt med at der er kommet mere pres på fragtfirmaerne, er der også kommet flere til. Samtidig er der også kommet mange forskellige økonomiske løsninger til rådighed – eksempelvis i form af DAO pakkeshop – der er med til at holde prisen på et fornuftigt niveau.

Generelt set afhænger fragtprisen mere af de services der er tilknyttet, frem for den generelle fragt. Når du skal undersøge hvad det koster at sende en pakke, vil du nok hurtigt lægge mærke til at priserne ikke varierer voldsomt i pris. Der kan dog være stor forskel på hvilke ydelser der er inkluderet i løsningen. Det kan eksempelvis være tracking, ekstra forsikring, hurtig levering og så videre.

Så i takt med at markedet er blevet større, er der også kommet flere løsninger og udbydere til. Det er blandt andet derfor pakke.dk blev stiftet – netop på grund af at markedet blev mere og mere uoverskueligt. Der var behov for et sted, hvor man kunne få hjælp uden at man var påtvunget at handle hos et givent fragtfirma. Og siden vi startede op, har vi hjulpet adskillige kunder med at spare penge på deres forsendelser – og oven i købet også sikre at vores kunder altid havde den løsning der passede til deres behov.  

Hvordan sikrer jeg den bedste pris?

Når du skal finde ud af hvad det koster at sende en pakke, er det vigtigt at du er klar over hvad pakken fylder, vejer, og hvor den skal hen. Det er samtidig også vigtigt at afklare et par ting med modtageren. Nærmere bestemt hvor meget leveringen haster. Jo hurtigere levering – jo højere omkostninger. Hvis du skal sende den sweatshirt tilbage til din svoger du lånte, er der stor sandsynlighed for at det måske ikke haster mere end højst nødvendigt. Dét er den billigste form for fragt.

Det kan dog også være, at du er nødt til at få pakken leveret dagen efter afsendelse. Eksempelvis hvis der er tale om vigtige reservedele, dokumenter eller varslinger på brev. Kort fortalt har din leveringstid meget at sige, når du skal finde ud af hvad det koster at sende en pakke.

I forhold til at sikre den bedste pris på din forsendelse, er det vigtigt at du ved hvad der er brug for. Hvis der ikke er brug for hurtig levering, kan du typisk spare en del penge her. Har modtageren bedt om at det bliver leveret til døren bliver det dyrere end i en pakkeboks – og så videre.

For at finde ud af hvad det koster at sende en pakke, er det derfor vigtigt at du ved hvilke krav der er til forsendelsen. Jo skrappere krav, jo højere pris. Du kan se priserne på de forskellige fragtfirmaers hjemmesider, men dette kan ofte være en temmelig tidskrævende proces.

Hvis du gerne vil spare tid og penge, kan du i stedet benytte vores beregner på vores hjemmeside. Den er uvildig, og udviklet til din fordel. Det vil sige, at dens eneste formål er at sikre at du får så godt et overblik som muligt. Vi har ingen interesse i at fremhæve nogle virksomheder frem for andre, idet vi udelukkende eksisterer for vores kunders skyld. På denne måde kan du hurtigt og enkelt sammenligne priser på din forsendelse, bestille pakkelabels – og i det hele taget komme hurtigere videre i teksten. 

 

Skriv et svar